Fullspäckad vecka!

Oj.. det var en vecka sedan jag bloggade sist... inte okej My! Jag har verkligen haft fullt upp hela veckan! 
Senast jag skrev till er var det min systers födelsedag och jag och Lisa hade gjort en helt ny låt på 20 min. Samma dag på kvällen satt vi i studion i några timmar, och sen fick vi reda på att deadlinen var framskjuten en vecka, vilket var en otroligt stor lättnad! 
På onsdagen bokade vi ny tid, och vi satt först i studion från kl 16:30 till ca 19:15. Sen cyklade vi hem och käkade, och efter det satt vi i studion från kl 21:00 till 04:30 på morgonen nästa dag... Vi fick lite sömn, men vi blev helt okej nöjda och vi hade extremt roligt! Vet inte heller vad vi skulle gjort om inte Adam som jobbar där hade hjälpt oss, super snällt! 
Idag skickade vi in låten, men det är bara en demo en sålänge, vi har mycket kvar att finslipa. 
 
Denna helgen åkte jag hem till Helsingborg. Vi bestämde oss för att åka hem på torsdagen, vi kände att vi behövde komma hem och spendera så mycket tid som möjligt med vår familj. Det var hur mysigt som helst att komma hem, jag hann både träffa min mamma, syster, pappa, pappas sambo Lolle, mina tre små syskon och min hund + mina vänner! Min lillasyster Isabella fyller 4år idag, så vi har både haft släktkalas för min storasyster och lillasyster! 
 
Imorgon är det skolfoto, varför har man alltid problem över vad man ska ha på sig!? Så frustrerande! Dessutom blir man aldrig nöjd! 
 
Nu ska jag försöka sova, det är en helt ny dag imorgon att se fram emot! Ha det bra! 
 
 
Min älskade lillasyster som fyller 4 hela år idag! 
 
 
 
 
 

Creativity never sleeps!

Det tar på krafterna att göra musik en hel dag och kväll! Jag och Lisa satt uppe till tolv igår med vår låt till Colplay. Efter mycket skratt, svett och tårar bestämde vi oss för att ta bort vår låt som vi har jobbat med i två veckor och göra en ny. Jag tog fram min gitarr och vi gjorde en låt på 20 min. Våra kära vänner spelade in sin låt i rummet bredvid till klockan två inatt.. vårt hus är inte så speciellt ljudisolerat, så det blev inte så mycket sömn för någon denna natten.. men ja, som sagt "creativity never sleeps!"
 Det är deadline idag, så vi får sitta i studion ett tag idag, och som tur är får vi hjälp av några klasskamrater! Så otroligt snällt! Det ska bli spännande att se hur det blir när allting är färdigt! 
 
Min kära, älskade syster fyller 20 år idag! Helt otroligt hur tiden går så fort!! Min syrra är grym iallfall, jag ser verkligen upp till henne! En fantastisk människa helt enkelt! Jag vill faktiskt skryta lite.. egentligen ska man inte det, men när det handlar om min syster så är det okej enligt mig.. ;) Hon tog sitt svarta bälte i karate när hon var 17, har tränat/tränar MMA, thai boxning och annan kampsport. Hon har varit med i ungdomsmilitären och varit på GMU (grundläggande militär utbildning), där hon blev hemskickad pga skada.. Hon har varit med om mycket i sitt liv. Hon är verkligen en av dem starkaste och ballaste människan jag vet! Jag är så grymt stolt över henne, hon är min hjälte! 
 
Nu ska jag och Lisa fortsätta med vår låt! Ha det underbart kära läsare! 
 
 

Världens bästa skola!

Det har varit ett par helt fantastiska dagar i skolan! Vi har haft besök av Jonah Nilsson från Dirty Loops, där han har hållt i två grymt bra clinics, en på torsdagen och en på fredagen. Vackra Molly Sandén kom hit igår eftermiddag och berättade om sin karriär och sitt liv i musikbranschen, och sen sjöng hon även för oss med sin fantastiska stämma! The Times Magazine var här i torsdags och intervjuade oss och Andreas Carlsson kom tillbaka! Det har varit så otroligt lärorikt! Jag känner mig så otroligt lyckligt lottad över att gå på AMB, jag är så tacksam! Det är verkligen världens bästa skola utan överdrift! 
 
Ikväll är det dags för vår första spelning. Vi blir även bjudna på god mat! Det ska verkligen bli jätteroligt! 
 
Denna helgen kommer att bestå av låtskriveri med Lisa, vår lead till Colplay ska vara färdig på måndag, plugg av filmanalys, som också ska vara inlämnat på måndag, och en massa mys och musik!! :) 
 
Ni får ha en fantastisk helg! 
 
 
 
 
 
Jag och Lisa skapade musik förfullt igår! :) 
 

Imorgon väntar fint besök!

Det är redan torsdag imorgon! Det betyder att Jonah och Andreas kommer till skolan imorgon och även time magazine! Hur grymt är inte det?! :D
Igår hade Bert Karlsson en föreläsning via web kamera, det var helt okej, det kunde bli lite uttråkande ibland om jag ska vara helt ärlig.. Han pratade om sin karriär osv, men det var absolut en rolig upplevelse! 
Ser verkligen fram emot imorgon och på fredag, det ska bli super roligt och intressant!
 
På lördag ska vi ha vår första spelning med skolan. Jag har hamnat i en jättebra grupp, vi kommer så bra överens! Det är så roligt att spela och sjunga med dem! Det blir nog hur bra som helst på lördag! :) 
 
På måndag ska jag och Lisa skicka in vår låt som vi har gjort till Coldplay. Vi är igång för fullt, inte klara än, men det är grymt svårt, och jag måste säga att vi är lite smått stressade.. men det ska nog bli bra! :) 
 
Jag hoppas att ni får en fortsatt trevlig vecka! Vi hörs! :D 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Det händer en hel del denna veckan!

Nu har vi en helt ny vecka att se fram emot med helt nya möjligheter! 
Denna helgen har varit otroligt mysig! I fredags kom Lisas pojkvän hela vägen från skövde hit, kan helt ärligt säga att jag aldrig någonsin har sett ett så vackert par förut. Många säger att inte filmkärlek finns, men det är ett väldigt fint bevis på att det faktiskt finns. :) På fredagskvällen hade jag, Bella och Desi en mysig filmkväll där vi såg "The lost valentine."  Jag har nog aldrig gråtit till en film så mycket tror jag.. vi bara satt och grät alla tre haha! Otroligt vacker kärleksfilm. Om ni tycker om kärleksfilmer så rekommenderar jag er att se den!  På lördagskvällen kom några klasskamrater hit på tacomys, det var hur tevligt som helst! Söndagen bestod av mys och musik! Ännu en underbar helg helt enkelt! 
Det händer en hel del denna veckan! Imorgon ska vi ställa frågor till Bert Karlsson via en slags web kan jag tänka mig, vilket ska bli väldigt intressant att se hur det kommer bli, vilka frågor alla kommer att ställa, och hur Bert kommer att svara osv. På torsdag kommer Andreas tillbaka och då har han med sig sångaren i Dirty Loops som heter Jonah. Jonah ska hålla i clinics både på torsdag och fredag. På torsdag kväll ska Andreas ha en del 2 på sin fantastiska föreläsning om musikbranchen! 
Jag önskar er en fantastisk vecka! 





The lucky one

Det är fredag vänner! :D 
 
Dessa två dagarna har bl.a bestått av låtskrivande med Lisa. Alla i klassen har fått till uppgift att gå ihop två och två och skriva en låt till en artist eller ett band på två veckor. Man hade då 3 st artister/band att välja mellan. Jag och Lisa valde att skriva till Coldplay. 
Utmaningen med denna upgiften är dels att skriva en låt plus att det ska vara Coldplays sound, och man måste verkligen tänka på hur dem skriver texter osv. Men det är grymt roligt! :D 
 
Idag hade vi svenska och då hade vi till uppgift att skriva en filmanalys på filmen "The lucky one" som vi såg förra veckan. Det är en av dem finaste kärleksfilmerna jag har sett, så se den! Tips! ;) 
Kan berätta lite kortfattat vad filmen handlar om.
 I kriget i Irak kämpar Logan och hans andra vänner i marinkåren om hoppet att överleva. Helt plötligt, mitt ute i ingenstans hittar Logan en bild på en vacker kvinna. “It’s like finding an angel in hell.”  När han hade bilden med sig lyckades han överleva saker som ingen annan gjorde. När han hade kommit ut ur kriget bestämde han sig för att hitta den vackra kvinnan på bilden och tacka henne för att hon hade räddat hans liv. Man får då följa hans resa, hur han hittar henne och vad som händer när han har hittat henne. Otroligt vacker film! 
 
Denna helgen stannar jag och mina andra kära vänner i Tingsryd. Ikväll är det jag som står för maten, gott ska det bli tror jag! ^^ Ikväll blir det en mysig filmkväll, och det bli självklart kärleksfilm! Vad annars? ;) (haha, jag tittar faktiskt inte bara på kärleksfilmer!). 
Imorgon blir det tacokväll med några klasskamrater, super trevligt ska det bli! :)) Jag hoppas att ni får en lika mysig och trevlig helg som jag! :D 
Ha nu det bäst och va rädda om er! Kramis <3 
 
"De viktigaste beståndsdelarna i ett lyckligt liv är att ha något att göra, någon att älska och något att hoppas på."
 
 
 

Om vi inte hade haft mörker i livet hade vi inte uppskattat ljuset.

Ibland undrar man vad livet tänker... Allting sker väl för en mening? Ibland kan man inte tro att saker och ting gör det.. 
Jag väljer att tro på meningen, vissa gör inte det. Men när mörkret stöter på en får man tänka att det händer av en anledning. Om vi inte hade haft våra mörka stunder hade vi inte uppskattat ljuset likamycket. 
 
Man kan inte alltid vara lycklig. Det är okej att inte alltid vara det. Man får vara ledsen. Det är inte heller bra att hålla inne saker, prata om det, gråt ut om det skulle behövas! Om ni inte har någon att prata med så ska ni veta att jag finns, även om ni inte känner mig. Jag lyssnar jättegärna! Det där lät lökigt, men jag menar det verkligen! Ingen ska någonsin behöva känna sig ensam, speciellt inte när man är ledsen! 
Glöm inte att stötta varandra och var äkta mot varandra. I t.ex en vänskap är det jätteviktigt! Dock ska man stötta alla andra också än bara sina vänner tycker jag. 
Måste bara tilläga att jag har världens bästa vänner.. just saying.. ;) 
 
Idag  har jag haft en grymt rolig sång lektion! Otroligt bra sånglärare har jag! Ser verkligen framemot dem andra sånglektionerna! 
Nu ska jag öva på vår ensemble låt hade jag tänkt :) 
Ha det bra så hörs vi imorgon! 
 
 
 

Det är som om man befinner sig i en liten bubbla i en drömvärld.

Idag är det måndag och det betyder att det är en helt ny vecka! 
I helgen var jag hemma i Helsingborg hos min kära familj och även jobbade, det var super mysigt att träffa alla igen! Det kändes som om man gick in i en helt annan värld. Här i Tingsryd är det som om man befinner sig i en liten bubbla i en drömvärld, därför blir det så stor kontrast när man kommer tillbaka till "verkligheten" på något sätt. ^^ 
Jag hade inte träffat min syster på ungefär 6 veckor, så det var helt underbart att träffa henne! :)
 
Idag hade vi estetiskkommunikation, musikproduktion och svenska, hur roligt som helst! Skolan är verkligen underbart! Glöm inte att skolan blir vad man gör den till ;) 
 
Nu ska jag plugga lite musikteori och sen ska jag mysa med tjejerna och dricka the. Ser fremaemot morgondagen!  Ha en underbar vecka! Vi hörs imorgon! :) 
 
 
 
 
 
 
 

Jag är så taggad över att lära mig mer!

Idag började vi kl 11:45, så jag passade på att städa. Det var min uppgift denna veckan att städa alla gemensamma utrymmen. Om ni undrar så har vi ett städschema och matschemma som vi följer, riktigt bra och smidigt faktiskt. :) 
 
Vi började med sånglektion idag, efter lunchen hade vi musikteori och sen slutade vi. Idag fick vi våra efterlängtade macbooks! Alla blev så glada haha, det såg ut som små barn på julafton! ^^ 
 
Efter skolan gick vi till studion igen och var där till halv nio. Idag började vi spela in vår cover hurtful, tillsammans med en jättetrevlig kille som går i vår parallell klass som ville hjälpa oss. Det mysiga med att vara i studion är att det är så många som är med och sitter där inne och snackar och hjälper till. Det bästa av allt är att alla är likasinnade. 
 
Jag är så tacksam och glad över att jag går på AMB. Jag har sagt det innan men säger det igen.. Det är ett av det bästa valet jag har gjort i mitt. Jag hade höga förväntningar på denna resan, men hittills har det faktiskt varit bättre än mina förväntningar. Jag är så taggad över att lära mig mer, och utvecklas mer i allt. Det ska bli så roligt att se vart denna fantastiska resan tar mig. 
 
Imorgon åker jag hem till Helsingborg igen över helgen för att jobba och träffa min familj och vänner. Det ska bli så underbart att träffa dem. Man har så mycket att prata om och berätta! 
 
Nu är jag så otroligt trött.. godnatt kära ni! Imorgon är det fredag och sedan väntar helgen, igen! Är det bara jag, eller var det inte helg nyss? Ni får ha en fantastisk dag imorgon! Kram! 
 
 
 
 

En vecka fylld med nya möjligheter!

Denna helgen som varit var rolig, mysig, skrattfylld och galen! Träffade även många nya ansikten. Ja, andra helgen i Tingsryd var lyckad! 
 
Det har gått några dagar sedan jag bloggade sist, har haft problem med dator osv, men vi får äntligen vår macbook imorgon, då blir det mer bloggande! 
 
Det var en ganska lång dag i skolan måndags, men den kändes väldigt kort.. Vi började med estetisk kommunikation där vi bokstavligen låg på varandra i en hög och kramades typ.. haha ne men det var många olika sammarbetsövningar som var hur roliga som helst, jag fick väldigt goda skratt haha! 
Vi hade sedan musikproduktion, då vår lärare mest gick igenom kursplanen. Efter lunchen hade vi musikproduktion igen, och då gick han igenom olika mikrofoner och lite i studion, logic och olika knappar på mixer bordet osv. Det är så roligt att lära sig nya saker! Alla i min klass verkar även vara väldigt goa, ska bli så roligt att lära känna dem bättre! Skoldagen slutade kl 16:40 med svenska.  
 
Igår började dagen med en otroligt bra föreläsning av Milad Mohammadi, där han bl.a annat pratade om sin bakgrund, respekt, fördommar och likabehandling. Otroligt inspirerande, kolla upp honom!
Dagen slutade med engelska! Vi har verkligen helt fantastiska lärare!
 
Idag började skoldagen med en lång sånglektion där vi fick lära oss olika uppvärmningsövningar, massage för stämbanden och massor av tips om hur man ska ta hand om sin röst på bästa sätt osv, otroligt roligt, givande och intressant! :)  Dagen slutade med ensemble. Er som inte vet vad det är, så är det när man spelar i en grupp tillsammans som ett band. Efter skolan stannade jag och Bella kvar i studion med några andra och snackade musik, otroligt mysigt! :)
 
Nu ska jag gå och tvätta haha, sen ska vi träna lite! Ha det bra kära läsare! Jag hoppas att det går bra i skolan! Kram på er <3