Ursnygga AMB- Jackan!

Kära vänner! 
Jag hoppas att allt är bra med er och att ni har ett underbart höstlov! 
 
Har varit och sjungit hos min sångpedagog hela morgonen. Super roligt som vanligt! 
Idag ska jag ta tag i lite skolgrejer och sen ikväll blir det mysig middag hemma hos pappa! 
 
Ber om ursäkt över min usla uppdatering, det blir bättre när skolan kommer igång igen! 
 
Här är äntligen bilder på den ursnygga AMB- Jackan!
Jag önskar er en bra dag! Kram!
 
 
 
 

Lördagens detaljer!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Home sweet home

Hej kära läsare! 
Har precis kommit hem från jobbet, är helt slut... Men jag är hemma i Helsingborg igen och ska stanna här en hel vecka denna gången eftersom att det är höstlov! 
Min pappa var snäll och hämtade oss igår. Jag blev så otroligt glad över att se honom! Jag hade inte träffat honom på jättelänge! 
När jag kom hem stod mamma redan på uppfarten, det var jätteroligt att träffa henne med! Inte långt efter det kom min syster och hennes pojkvän hem, och mamma bjöd oss på en jättegod fisksoppa. 
Kvällen avslutades med Idol mys och sedan var det läggdags för min del. 
 
Jag ska försöka ta vara på all tid med mina vänner och familj denna veckan, men samtidigt ta allting som det kommer! Nu orkar jag inte skriva mer om jag ska vara helt ärlig.. Jag är så himla trött.. 
Jag önskar er en fantastisk lördag! Kram på er! 
 
 

Andreas Moe

Kan inte sluta lyssna på Andreas Moe! Grym! 
Jag rekommenderar er att lyssna på hans album "Collecting sunlight" och "This year". 
 
Ikväll är det halloween fest!! Är så grymt taggad! Tror tyvärr inte att jag hinner blogga ikväll, såfall hörs vi imorgon! Ha en bra dag! Kram! 
 
  

Music speaks when words can't

Jag hoppas att ni har haft en bra dag!
Bilderna på jackan kommer tyvärr inte heller idag.. Vi hann inte ta bilder idag! Vi bestämde att vi skulle göra det efter skolan men då  började det såklart regna... varför?! Alltid! Men bilder kommer någon gång iallafall! ;) 
 
Har lyssnat och tittat på videon jag la upp i det föregående inlägget när Adele sjunger "don't you remember" på The Royal Albert Hall några gånger idag. Jag inspireras så mycket av henne. På sättet hon är på scenen, hur hon är mot publiken osv. Hon verkar inte bara vara en fantastisk sångare, utan även en fin människa. Jag skulle så gärna vilja träffa henne och se henne sjunga live på en konsert. 
Tänk att få chansen att sjunga på The Royal Albert Hall. Bara känslan av att veta att alla som sitter där inne är där för att lyssna på en själv. Tänk att få chansen att inspirera, beröra och sprida kärlek till olika människor med sin musik. Jag ryser av tanken...  Fasen vad jag ska kämpa för att nå dit! Jag kan verkligen inte se mig själv syssla med något annat än musiken.
 
Har alltid haft väldigt svårt för att skriva låttexter, men igår natt skrev jag en halv låttext.. vad hände? Ska fortsätta och sedan bearbeta den. Det kanske blir min första riktiga låt, kanske inte. Vi får väl se! :) 
 
Ha det bra kära vänner! 
 
 
 

I like to dream

 
 
 
 
Jag fick både tårar och gåshud när jag tittade och lyssnade på denna videon. Adele är så fantastisk! Hon är en väldigt stor inspiration för mig! En av mina drömmar är även att sjunga live på The Royal Albert Hall! Det skulle vara så mäktigt! 
 
Jag vill önska er en fantastisk dag! 

Beautiful people!

Hej kära vänner! 
Ännu en underbar dag har gått i mysiga Tingsryd på AMB. Den började med en musikteori lektion, och efter det hade jag ännu en fantastisk sånglektion. Min hals är inte på topp just nu vilket hindrade mig från att sjunga fullt ut idag tyvärr. Men jag lärde mig ändå mycket och det var hur kul som helst! Sedan slutade vi med engelska. 
 
Våra underbara jackor kom idag! Bilder kommer imorgon! :D 
Vi hämtade jackorna på KV (kulturverkstaden), så jag och Lisa bestämde oss för att stanna där och bl.a planera vår utklädnad på vår halloween fest som vi ska ha med klasserna på torsdag. Det är tävling om vem som har klätt ut sig bäst, så jag och Lisa går verkligen all in! :D 
 
En av dem stora anledningar till att AMB är så fantastiskt, det är just att man är omgiven av så otroligt fina människor vart man än går. Lärarna vill alltid att man ska må bra, dem bryr sig så himla mycket. Människorna på Kv är också otroliga. Klassen är helt underbar! Som sagt, alla är helt fantastiska! Det kan inte bli bättre! 
 
Jag hoppas att ni har haft en underbar dag! Kram på er! <3 
 
 
 
 
Jag blir så himla inspirerad av Kenza och hennes kläder. Jag vill ha allt!! 
 

It's monday!

Hej vänner! 
Det är måndag igen, vilket betyder ny vecka med nya möjligheter!
Jag hoppas att er helg har varit bra! Min helg har varit toppen! Gårdagen var väldigt lugn och mysig! Dock blev jag väldigt besviken på vädret.. det var meningen att vi skulle ha en photoshoot igår eftersom att vi inte hann med det i lördags. Men eftersom att regnet var och hälsade på i byn gick inte det.. Men dock hindrade det inte oss från att ta någon bild inomhus. Vi insåg snabbt att det knappt går, eftersom att det är riktigt dåligt ljus inomhus. Men en bild fick vi till iallafall som Lisa tog. Så fort regnet lämnar en runda innan det kommer tillbaka, ska vi göra en photoshoot i det fina höstvädret. :) Dock ryktas det om att det ska komma snö snart.. Jag tycker om snö, men den kan gärna vänta lite, det är bara Oktober! 
 
Det är bara mindre än en vecka kvar till höstlovet! Kan inte förstå det.. Tiden går alldeles för fort! Det ska bli skönt med lov faktiskt. Ska försöka träffa så många vänner som möjligt som jag inte träffar så ofta, och jag ska verkligen umgås med min familj så mycket jag bara kan!
 
Jag hoppas att ni har haft en bra dag i skolan! Vi hörs! Kram! 
 
 

Inspiration!

 

The conjuring

Godmorgon! Eller ja, rättare sagt goddag! 
Det var en himla mysig kväll igår! Alla kom hit runt nio, vi småsnackade lite och sedan var det dags för skräckfilm! Vi började se "Funny games" men datorn började strula och under tiden dem fixade datorn bestämde vi oss för att se en annan film. Jag kände själv att "funny games" var mer brutal och hemsk än läskig. Vi bestämde oss istället för att se "The conjuring". Fy fan rent ut sagt! Så läskig! Det är nog den läskigaste skräckfilmen jag har sätt!! Men den var riktigt bra, som om ni känner att ni är sugna på en riktigt läskig skräckfilm så se den! 
 
Det var en läsare som frågade om jag kan göra en rundtur i huset. Självklart kan jag göra det! Jag ska göra det så fort jag har möjligheten! :) 
 
Idag ska jag öva till ikväll, ha förhoppningsvis en photoshoot med tjejerna eftersom att det är fint väder. Sen ska jag repa med min ensemble grupp, och efter det är det eximination! 
 
Jag hoppas att ni får en underbar dag! Kram på er! 
 
 

Det är fredag vänner!

Det är fredag kära vänner!
Mår ni bra? Har ni haft en bra vecka? :) Min vecka har varit bra, men det har gått så otroligt fort! Alla veckor går fort! Man hinner knappt blinka för ens det det är fredag igen! 
 
Ikväll blir det filmkväll för hela slanten med alla i klassen, då vi ska se skräckfilm! Vi kände för att inleda halloween riktigt ordentligt! Just nu sitter vi och gör vår egna pumpa, Bella sitter här bredvid mig och skär ut munnen. :) 
 
Imorgon är det dags för en ny eximination, jag och min ensemble grupp ska sjunga och spela låten "Mustang Sally", det ska bli super roligt! 
 
Jag hoppas att ni får en underbar fredag! Ha det bra! 
 
 
 
 

Photobooth!

Såhär roligt har vi på en svenska lektion! 
 
 
 
 

En händelserik dag!

Hej kära läsare! 
Det har varit en mycket händelserik dag! Runt tio tiden fyllde jag och fyra andra AMB bilen med gitarrer, andra instrument och plakat eller vad man ska kalla det. Sedan bar vi av till en gymnasiemässa i Karlskrona för att marknadsföra vår skola. Det var en super mysig och rolig liten roadtrip! Vi satt och spelade och sjöng lite, pratade med elever och svarade på frågor! Super roligt!
 
Jag han knappt komma innan för dörren innan vi cyklade till gymmet! Så könt var det! Det var så längesen jag tränade ordentligt! Men det ska bli härligt att komma igång igen nu påriktigt när man har skaffat gymkort! Jag älskar att känna känslan av att det är roligt att träna och inte för att man måste. Nu är jag i en sån period då jag bara tycker att det ska bli extremt roligt! Jag hade till och med en liten eufori känsla påvägen till gymmet, så himla härligt, skrattade nästan lite åt mig själv! ^^ 
 
Vi fick våra Marshall hörlurar igår!! Så himla bra är dem! Har sagt det tusen gånger.. (ja, ni får tycka att jag är jobbig! ;) ) men jag säger det igen, jag går på världens bästa skola! 
 
Nu ska jag fortsätta med plugget! Jag hoppas att ni har haft en bra dag! Kram på er! Glöm aldrig att ni är fantastiska! 
 
 
 
 
haha, jag, Lisa och Desi bestämdes oss för att gå en liiten promenad, men det slutade upp att vi gick i två timmar... När vi märkte att vi hade en lång väg tillbaka hem orkade vi knappt mer.. ni ser själv Lisa på bilden, där tog det stop haha! :D 
 

Godmorgon!

Godmorgon alla läsare! 
En väldigt stressig men lärorik vecka är igång för fullt! Igår började vi skoldagen med en musikteori lektion, sedan hade jag privat sånlektion. Det är så otroligt roligt! Det är så underbart att känna att man lär sig något nytt varje gång! Igår började jag på en ny låt och det är "don't you remember" av Adele. Det är en stor utmaning, men det var en anledning till varför jag valde just den låten, jag tycker om utmaningar! 
Skoldagen avslutades med en engelska lektion. Dock var inte riktigt själva skoldagen slut. Vi skulle komma tillbaka kl 18 då vår rektor Mange skulle prata om våra värdegrunder. Som vanligt var det väldigt lärorikt, tankeväckande, nyttigt och intressant. Vi pratade bl.a om vårt bemötande med andra människor. Hur en liten sak genom att bara dela några ord med personen framför en i kön till Ica kan göra jättemycket! Vårt personliga varumärke osv. 
 
Just nu sitter jag och förbereder mig inför morgondagen (kanske inte just när jag skriver detta), då jag och fyra andra ska åka till Karlskrona och marknadsföra vår skola! Super roligt! 
Idag börjar vi kl 14 så jag ska försöka hinna göra det mesta av mitt plugg innan jag drar tll skolan.
Ha en fantastisk dag nu och ta hand om er! Kram!
 
 
 

Måndag igen!

Det är måndag igen vänner! Hur mår ni? Har ni haft en bra helg? 
Vilken mysig helg jag har haft! I fredags kom jag hem till lukten av moussaka som gräddades fint i ugnen och vackra ljus som var tända i hela huset. Moussakan var super god! Efter maten mös jag och mamma framför idol och sen kunde vi faktiskt inte hålla ögonen öppna längre, vi var så trötta! 
Dagen efter började med en lång pw i skogen med mamma och sen åt vi en underbar frukost. Efter frukosten bestämde vi oss för att åka till väla och shoppa. Jag köpte faktiskt en hel del, outfits bilder kommer om några dagar så stay tuned haha! ;)
Som jag nämnde i föregående inlägg såg jag den fantatiska musikalen miss saigon i lördags! Oj så bra den är! Jag rekommenderar er verkligen att se den! Otroligt känslosam och fin! Jag såg även några av mina gamla klasskarater på scenen. Så himla duktiga! Fick även chansen att träffa dem i pausen, så roligt! Som jag har saknat dem! 
På söndagen var det jobb så gällde då jag lärde upp en tjej. Så himla söt! Hon var jätteduktig och hon lärde sig fort! Härligt med sällskap! :) Efter jobb var det packning och sen åkte jag tillbaka hem till drömvärlden i Tingsryd igen! :) 
 
Nu är det väldigt svårt att skriva.. jag känner hur mina ögon går i kors hela tiden.. Jag hoppas att ni har haft en bra dag! Vi hörs snart igen! Godnatt! 
 
 

On the train!

Sitter på tåget just nu hem till fina Helsingborg! Det ska faktiskt bli riktigt skönt att komma hem. Denna helgen kommer att bestå av mycket mys, väla och träning med mamma, och jag ska även se musikalen Miss Saigon på Malmö opera med min mamma, syster och moster imorgon! Miss saigon är den musikalen jag skulle varit med och medverkat i om jag hade gått kvar på dans o musikal! Det ska bli fantastiskt roligt att se mina gamla klasskamrater på scenen! :)  
På söndag är det jobb som gäller! Är väldigt tacksam över att jag har ett jobb, annars hade jag aldrig kunnat gå på världens bästa skola! ;) 
 
Denna dagen började vi med möte på morgonen och sen hade vi svenska då vi bara läste bok, det var ganska mysigt faktiskt.. :) 
 
Ni får ha underbar helg! Njut nu! Ha det bra så hörs vi snart igen! 
 
 
En liten del av mina fina tjejer! Lisa är påväg till skövde där hennes kärlek väntar på henne, och Helle är påväg hem till kivik! 
 
 
 
 

Torsdag!

Hej igen! 
Har precis städat, denna veckan är det jag som har allmänna utrymmen! Jag är så tacksam över att vi faktiskt har ett städschema, hur skulle det gått annars?
Snart är det dags för god kvällsmat, idag är det Helle som kockar! 
Denna morgonen bestod av att bara ta det lugnt och plugga på musikteori läxan som vi hade idag som även gick väldigt bra tack vare att alla fyra har suttit tillsammans och verkligen jobbat intesivt och effektivt! Jag rekommenderar att göra just musikteori läxor tillsammans, ni som har musikterori, tycker jag. Det är mycket lättare att lära sig och få in allt! Tummen upp för det! :)  
Jag ska även packa idag, för imorgon blir det hemresa till Helsingborg! Åh vad jag ser framemot det! 
 
Jag hoppas att ni har haft en bra dag! Jag kan verkligen inte förstå att det är fredag imorgon! Tiden går faktiskt för fort! Ha det bra så ses vi snart! Kram på er! 
 
 

Mina senaste dagar!

Hej!! Det var några dagar sen vi hördes sist! Jag har tyvärr inte prioriterat bloggandet dem senaste dagarna, men jag ska bli mycket bättre på det! 
Om ni hänger med mig några dagar tillbaka kan jag berätta för er vad ni har missat. :) 
I måndags hade vi en fantastisk lektion med Matilda. Vi satt i en ring med soffor och tända ljus i mitten och pratade om självkänsla och självförtroende. Det är ett väldigt viktiga ämnen som rör många i dagens samhälle. Jag tänker nog ta upp ämnet självkänsla lite mer i ett annat inlägg någon annan gång, för både du och jag behöver det tror jag. Vi kan peppa varandra! :)
Efter Matildas lektion hade vi vår första lektion i Logic. Det ska bli så roligt att lära sig logic så att man kan börja skapa sin egna musik!
Igår hade vi musikteori och sedan engelska som avslutade vår skoldag. Det var en väldigt lugn dag igår när vi kom hem. Vi satt och övade tillsammans på vår musikteori läxa, efter det gick jag, Lisa och Desi en promenad till affären och sedan avslutade vi kvällen med serien "Under the dome."
Denna dagen började med en lunchkonsert på wasaskolan, där jag sjöng låten "Iris" av Goo Goo Dolls och låten the atem av Ed Sheeran tillsammans med Bella. Av någon anledning var jag inte så taggad och hade oro i magen.. har ingen aning om varför, men jag såg det som en övning och en erfarenhet rikare! 
Efter lunch var det dags för ensemble! Just nu har vi blues tema, och vi började på en ny låt idag. Såå roligt! Det var verkligen hur kul som helst! Vi spelar och sjunger låten "Mustang sally". Det är en riktig utmaning, men det är det som är det roliga! Jag älskar nya utmaningar!
När vi kom hem städade jag mitt rum. När jag var färdig blev Lisa precis färdig med maten, och hon hade gjort gudomlig mat! Som jag tycker om vår lilla familj.. jättemycket! 
Efter maten satt vi i ca en timme med vår musikteori läxa  som vi har tills imorgon, och efter det gick jag, Lisa och Desi en promenad i två timmar, det var så underbart skönt! Vi avslutade kvällen ännu en gång med serien "under the dome". 
Som tur är börjar jag kl 14 imorgon, men ska faktiskt sova nu.. jag är jättetrött! Godnatt kära läsare! Vi hörs imorgon! 
 
 
 
 
Bilder från logic lektionen. :) 
 

Under the dome

Hejsan kära läsare! Denna helgen har bestått av mys, tacos, musik, spelning på torget och spelning senare samma dag på KV där vi även blev bjudna på kyckling och pastasallad. Super roligt!
 
Idag har det varit en väldigt lugn dag. Jag har pluggat, varit på en lång och härlig promenad med Lisa i skogen, efter det hängde jag med henne till kv där hon jobbar och pluggade lite till. Efter det cyklade vi och handlade mat, och efter det har jag bara gjort ointressanta saker som att hänga upp tvätt osv.. 
 
Ikväll ska jag och Lisa se den nya tv serien "under the dome" som hade premiär i torsdags.
Imorgon är det en ny dag och en ny vecka! Jag ska verkligen försöka att bli ännu bättre på att leva i nuet och fokusera på dem sakerna som gör mig lycklig. Gör det ni också!
 
Ni får ha en fantastisk kväll! Godnatt! 
 
 

Workshop

Idag har vi haft en otroligt bra sång workshop med Marta Parkman, väldigt intressant och inspirerande! Kolla in henne --> www.martaparkman.se 
 
Idag har det inte hänt så mycket mer än workshopen som började kl 14. Hela morgonen tog jag det bara lugnt, övade på låtarna till spelningen som vi ska ha på lördag, och pluggade! 
 
Nu ska jag sjunga lite och sen ta tag i mitt plugg igen! Ha det bra så hörs vi! 
 
 
 

Kvällen kunde inte bli bättre!

Sitter här och njuter av solen som skiner utanför fönstret, silken vacker dag! 
Idag börjar jag kl 14:00 med ensemble och efter det slutar jag. 
 
Igår hade vi klassfoto, det gick skit som vanligt! Det är något vist med skolfoto.. det blir aldrig bra! 
Efter det hade jag en otroligt rolig sånglektion, hon är så duktig min sångärare, jag lär mig så mycket! 
Efter lunch hade vi engelska, då såg vi färdigt "The last song" och skrev låtar. "The last song" är verkligen min favorit film, så vacker! Se den om ni inte har sett den! 
 
På kvällen gjorde jag bakad potatis, super mysig kväll blev det. Desi, Bella och Helle åkte till Kv, och jag och Lisa gick en långpromenad, köpte grönsaker, och sen såg vi filmen "Eden" och käkade grönsaker med hemgjord dipp! Kvällen kunde inte bli bättre! 
 
Vi har en helt ny månad framför oss med nya chanser, nya tag och nya möjligheter!