Music on world off

Det är full igång med låtskriveri och musik skapande här i dem småländska skogarna! När man tittar ut mot byn ligger där ett täcke av snö som glittrar vackert! Det är så mysigt med snö, det är fridfullt på något sätt. 
 
Både dagen igår och denna dagen har bara bestått av musik och lite annat plugg. En kille i min klass håller på med ett projekt där han har proddat ihop låten "we are the world" av Michael Jackson, så vi är ett gäng i båda klasserna som ska sjunga den, och sedan ska det bli en musikvideo av det! Grymt kul! Det blev lite inspelning av den igår. :) 
 
Imorgon är det dags att åka hem till skåne igen. Ska träffa familjen och spela in två nya covers i en studio, och det kommer även musikvideos till dem lite senare! Det ska bli väldigt spännande och roligt! 
Jag hoppas att ni får en grym helg och kväll! Kram på er! 
 

Fördomar, normer och värderingar

Igår hade vi en internetaktiv föreläsning med Sara Lund/ Claes Schmidt, en fantastisk transvestit! Vilken man/kvinna! Det var en väldigt bra föreläsning som fick en att verkligen tänka till. Han/hon pratade mycket om bl.a normer, värderingar och fördomar. Samhället och världen har så mycket fördomar, vilket jag tycker är fruktansvärt. Det är just fördomar som kan skapa mobbning, bråk, utanförskap, krig och massa annat. Varför kan inte alla accptera varandra precis som dem är, och acceptera valen dem gör i livet. Varför är det fel att bryta normer?
Som Sara Lund sa, varför ska det heta att någon har en ADHD diagnos och vara något negativt om det står på ens CV. Det borde istället stå ADHD begåvning, då de har många begåvningar och borde vara något väldigt positivt på CVt. Varför ska vi som har svårt för matte läsa extra kurser? Det är precis som att säga till en fotbollspelare som aldrig har haft något intresse för musik överhuvudtaget att ta extra lektioner i musik. Jag vill inte trycka ner matte på någotvis, men förstår ni resonemanget? Jag blir även förbannad på de som säger att alla manliga modebloggare är homosexuella. För det första, är det fel att vara homosexuell? För det andra, jag läser massor med manliga bloggar då dem inte är homosexuella. Killar/män kan också vara modeintresserade! Det finns massor av samhällsfrågor som man kan diskutera hur länge som helst.   
Vad har ni för tankar om normer, fördomar och värderingar? Dela med er gärna! 
Ha en fantastisk dag! 
 

Vad tycker andra om mig?

Hej vänner! 
Vi har en ny och härlig vecka framför oss! 
 
På dagens estetiska kommunikation lektion fick vi till uppgift att skriva om hur vi ser på oss själva, hur jag tror att andra upplever mig och hur jag vill att andra ska uppleva mig. Det svåraste för mig var att skriva om hur jag ser på mig själv, och det känns inte som att jag var ensam om att känna så. Jag tror att det tyvärr har mycket att göra med dålig självkänsla. Varför ska det vara så svårt att tycka om sig själv? Hela uppgiften var svår, men väldigt bra och lärorik! Det är väldigt viktigt att vara medveten om hur man är när man bemöter andra och vilket intryck man vill att dem ska få av en. Det har väldigt mycket kopplat till sitt egna varumärke! 
Annars har dagen bestått av mycket musikskapande! 
 
Jag hoppas att ni mår bra och att ni har haft en bra dag! 
 
 
 

Hillsong - Through the storm he is lord, lord of all…

Här får ni ta del av ett band som verkligen har fångat mig! Håret reser sig över hela kroppen och låtarna väcker så mycket känslor. Det är otroligt vad musik kan göra! 
Hillsong mina damer och herrar!
  
 
 
 
 
 
 

"Ain't no sunshine"

Hej vänner! Jag hoppas att allting är bra med er! 
Själv är det fint! En del att göra i skolan bara, men sånt är livet! Har börjat komma igång med min andra egenskrivna låt, ska bli roligt att se vart den leder. Fick så otroligt mycket inspiration på resan!
 
I skolan är det 70- tals tema, låten jag ska sjunga är en egen version av "Ain't no sunshine" som är gjord av Bill Withers. Fasen vad roligt det är! Hade en himla rolig sånglektion som vanligt med vår fantastiska sånglärare!
 
Det är öppethus på skolan nu på lördag! Jag kommer tyvärr inte att vara där då jag måste jobba i Helsingborg. Öppethus är mellan kl 11.00 – 17.00! Åk dit, ni lär missa något annars! 
 
Nu ska jag fortsätta med mitt pluggande! Ha en fantastisk kväll! 
 
 
 

De två mest obeskrivliga veckorna i mitt liv

Hej! Har varit lite upptagen de senaste dagarna,  men nu är det tisdag och en ny, härlig vecka! 
 
4/1- 14 
 
Vi gick upp tidigt på morgonen för att bege oss mot kandy. På vägen besökte vi ett sjukhus där dem har donerat till en ny toalett. Vi gick en rundvandring och sedan delade vi ut gosedjur till barnen. Det var obeskrivligt att få se dem glada av en sådan liten sak. Det var tufft att se dem ligga på plåtsängar i ett gemensamt rum. Dem minuterna var väldigt jobbiga, och det var svårt för mig att hålla tillbaka tårarna. 
 
Nästa besök var en ny skola. Det bemötandet var helt surrealistiskt.. När jag går ut ur bilen ser jag fullt av människor och en parad. Några flickor gick fram till var och en av oss och gav oss en korg med blommor som vi senare skulle offra till Gudarna. Paraden började spela musik samtidigt som en grupp grymma dansare började dansa. Jag fann verkligen inga ord. Under hela kvällen hyllades vi och vi delade ut böcker och glasögon till eleverna på skolan. Under tiden flockades signaleser runt en och alla hade hoppet om att få dela det ord dem hade lärt sig i skolan. Skolan innehöll 150 elever, men flera signaleser från trakterna hade hört att vi skulle komma, så det slutade med att 1500 signaleser var där. Vissa började gråta när man började prata med dem för att dem blev så överväldigade av lycka. Det var en så otrolig känsla i själen och hjärtat att bara kunna få dem att bli lyckliga bara av att le mot dem. Hela denna upplevelsen är så svår att sätta ord på. Jag kan verkligen inte beskriva allting bra med ord, man måste nog uppleva det själv för att kunna förstå det till hundra procent. 
 
Dagen efter besökte vi flera tempel och högt uppsatta ministrar i Sri Lanka, vi fick uppleva ett bröllop, och kl 02:30 på natten vandrade vi upp på ett berg och var nere från berget igen ca kl 08:30 dagen efter. 
Det jag har berättat om denna resan är bara en liten procent av vad jag, min mamma och min syster verkligen fick uppleva. Detta var en resa som kommer att överträffa många reser framöver och de reser jag redan har varit på. Dessa två veckor var obeskrivliga och fortfarande helt ofattbara. Jag ska verkligen göra allt i min makt för att skänka pengar till de människor i världen som behöver det. Denna resan har förändrat så mycket. Rekommenderar Sri Lanka starkt! 
Sov nu gott kära vänner! Vi hörs imorgon i ett nytt inlägg! 
 
 

A helping hand

Jag insåg att det kanske blir lite tråkigt om jag skriver varje dag av resan, då ni inte fick uppleva det som jag, så jag tänker hoppa i tiden lite till den delen av resan som berörde mig mest och som har förändrat mitt liv. 
 
3/1 - 14 
 
Kl 03:00 på natten/morgonen reste vi cirka tre timmar till Nigombo där vi skulle möta upp våra vänner som jag nämnde i det första inlägget som körde oss till Hikkaduwa. Dem har i många år arbetat med välgörenhet och donation till en del drabbade i Sri Lanka. Vi fick äran att under tre dagar följa med dem. Vårt första besök var på en skola, där Jasmin hade hjälpt dem att få en ny brun med nytt vatten. Det andra vattnet var smutsigt vilket gjorde dem sjuka. När vi klev av bilen stod barnen i en parad utklädda som elefanter och vissa hade fina klänningar. Dem hade förberett massor av uppträde och tal bara för att vi skulle komma. Det var väldigt berörande och man fick en oförstående känsla. Har aldrig varit med om något så mäktigt och fint bemötande. Deras skola var helt öppen, det fanns inga direkt väggar eller fönster. Signaleserna är den mest generösa, ödmjukaste och mest tacksamma befolkningen jag har mött. Efteråt fick vi ta för oss av ett berg med frukt som lärarna hade fixat till oss. 
Imorgon berättar jag om dag 2! Ha en fantastisk dag kära läsare! 
 

En dag i solen. Sri Lanka dag 2

Dag 2, 29/12- 13 
 
Vaknade av att mamma drog bort gardinerna och jag kunde känna värmen som sökte sig genom glaset och jag kunde se det turkosa vattnet och den blåa himlen. Det var en ny härlig dag, då vi bestämde att vi bara skulle njuta och ta dagen som den kommer och återhämta oss efter den långa resan. Hotellet hade en fantastisk  frukostbuffé med allt du kan tänka dig. Den dagen låg vi på stranden, åt god mat och bara njöt av livet.  
 
 
Denna goingen låg helt plötsligt på min rygg pladask när jag låg på magen och solade.. haha! I Sri Lanka är det väldigt mycket vildhundar. 
 
 

Dag 1, Sri Lanka

Hej kära läsare! 
Landade efter en 24 h lång resa i Helsinborg i fredags som en pepparkaka, fylld av saknad, kärlek, längtan, vitaminer, laddade batterier och nya syner på världen och livet. Resan i Sri Lanka var över mina förväntningar och en resa jag aldrig kommer att glömma. Det tillkom starka upplevelser och känslor som knappt kan beskrivas med ord. Under dessa två veckor som vi har framför oss vill jag ta med er tillbaka på min resa. 
 
Dag 1, 28/12- 13
 

Det var varmt och jag kunde känna lukten av ett nytt land. När vi kom ut från flygplatsen i huvudstaden Colombo var det första jag såg palmer. Vi blev upphämtade av några vänner som befann sig därnere och de körde oss till Hikkaduwa där vårt hotell väntade. Coral Rock var hotellet på namnet och det kunde verkligen inte bli ett bättre hotell. Fantastisk havsutsikt, personal, mat, frukost och sängar. Dag 1 bestod av resa, värme, avslappning och god mat.