Friday!

Fredag igen, exakt en vecka sedan jag flyttade hit. Jag har verkligen lärt mig så mycket redan på bara en vecka. Alltifrån upplägget i en låt, hur man skapar en låt, hur musikbranschen fungerar osv. Så otroligt roligt! Att byta till AMB är nog det bästa valet jag har gjort på länge. 
 
 Idag började vi kl 10:00 och hade svenska i tre timmar. Vi är ganska många som redan har gått ett år på gymnasiet vilket betyder att vi redan har läst Sv 1, så vi läser Sv 2 istället. Eftersom att vi också redan har läst historia fick vi sluta efter svenskan, så det blev en kort skoldag vilket är synd när man äntligen vill gå i skolan.
 
Denna helgen stannar jag och tjejerna i Tingsryd och bor in oss lite till. Tingsryd är verkligen en super mysig liten by. Alla är så trevliga och det är en lugn och behaglig atmosfär. Jag är faktiskt glad över att dem valde att ha skolan just här, för att om det skulle vara i en storstad är det lätt att man blir stressad och distraherad. Här kan man verkligen fokusera på sig själv och skola i lugn och ro. 
Ser fram emot att börja skriva låtar, jag vill så gärna ha mina egna låtar.  
 
Ser och hör från fönstret hur det regnar. Passar perfekt nu när vi snart ska äta och kan tända ljus. Ikväll ska vi bara mysa framför en film. Jag hoppas att ni får en underbar fredag! 
 
Har sagt det redan men säger det igen.. Jag är så lycklig!! :D 
 
 

Skolstarten på Academy of music and business

 De senaste dagarna har varit fyllda av nervositet, nyfikenhet, lite oro, lycka och glädje. 
Numera bor jag också i Tingsryd med fyra andra helt fantastiska tjejer i en röd, mysig villa som ligger 1 min ifrån skolan. Jag, mamma, pappa och hans kompis hjälptes åt att flytta i fredags den 23/8. Det var en helt overklig känsla, det tog ett tag att inse att jag faktiskt skulle flytta hemifrån. Pappa och hans kompis åkte hem i fredags på eftermiddagen, sen stannade mamma en natt, då vi kunde inreda mitt rum och pyssla i huset. Dem andra tjejerna och deras familjer skulle inte komma för ens på lördagen. Hela helgen var det full rulle med flytt, målning och montering av skrivbord och annat. Föräldrarna lämnade oss på söndagen, och i måndags bar vi av på en fantastisk kick-off på Tjärö, en vacker skärgård i Blekinge. 
Det var så många ansikten och många nya intryck att ta in. Hela kick-offen började med att vi tog en buss, och därefter en båt till skärgården. När vi kom dit stod några lärare, min rektor och Andreas Carlsson och önskade oss välkomna. Det började med klassiska lära känna lekar för att vi skulle bli avslappnade, sen innehöll kick-offen av olika clinics tillsammans med Tania Doko, Maria Marcus, Andreas Carlsson och Erik Lidbom och en open stage. Det är helt otroligt så begåvade alla är. Det är alltifrån fantastiska sångerskor, låtskrivare, musiker, producenter och dj's. 
 
Igår började vi skolan. När vi kom dit var radio och tidning på plats. Jag, Lisa, Desi och Bella blev intervjuade, så vi var med live på p4 vilket var väldigt roligt. :) Den dagen bestod mest av tårta, prat och klassindelning. Vi fick även prova våra sjukt snygga AMB jackor. 
På kvällen hade Andreas en fantastiskt bra föreläsning om musikbranschen, jag fick både gåshud och tårar.
Idag fick vi skåpnycklar och var på vår första musikteori lektion. 
 
Jag har aldrig uppskattat skolan så mycket i mitt liv. Jag längtar tills nästa dag i skolan, jag trodde aldrig att jag skulle känna så. Jag är så fantastiskt glad och tacksam över att jag går på AMB. Kan knappt förstå att jag faktiskt får vara med om denna fantastiska resan. Att jag får ta del av detta med mina tre bästa vänner är helt underbart! Är så lycklig över att det är just dem som jag delar min vardag med och vårt nya liv.   
 
Sitter här och känner lukten av god mat. Idag är det Lisa som kockar! Jag hoppas att ni har det bra och kämpar på bra i skolan. Skolan blir inte bättre än vad man gör den till! Ska uppdatera er så mycket jag kan! Ska försöka göra minst ett inlägg om dagen. Ha nu det bra och lycka till i skolan eller på er arbetsplats, eller vart ni nu befinner er! Kram på er så hörs vi snart! 
 
 
Såhär blev mitt rum : 
 

Mitt livs nya resa!

Jag har fortfarande inte förstått det.. jag har inte fattat att mitt nya liv börjar imorgon! Det kändes som att jag nyss slutade 6an och skulle ta mig modet att börja på högstadiet själv, trots min blyghet. Men jag klarade det, och det har hjälpt mig så otroligt mycket. Jag blev starkare för varje dag efter det stora steget. Imorgon flyttar jag till Småland för att studera på Andreas Carlssons skola.. helt ofattbart! Ska fortsätta att kämpa mer än någonsin nu för min dröm! Det ska bli så otroligt spännande altting, hur vardagen kommer att bli, hur dagarna i skolan kommer att se ut, vilka människor man kommer att träffa, hur livet kommer att förändras osv.
Jag kommer självklart inte att lämna mitt liv här hemma. Jag kommer hem varannan helg, vilket är skönt så att jag kan träffa min familj och vänner hemma!
 
 
Idag packade och städade jag från halv åtta på morgonen till åtta på kvällen... snacka om att jag är helt slut! Vet inte vad jag skulle gjort utan mamma som har hjälpt mig jättemycket! Pappa har varit i Småland och målat i tre dagar, och ska hjälpa till att flytta imorgon, vet inte heller vad jag skulle gjort utan honom! Jag älskar verkligen mina föräldrar!    
 
Nu måste jag verkligen sova och packa det sista.. Ska upp tidigt, har en lång dag framför mig imorgon! Så underbart roligt allting ska bli!! :D Ha nu det riktigt bra! Ska uppdatera er så fort jag har möjligheten! Kram!
 
 
 

Ibland kanske man måste släppa sin trygghet och hoppa.

Det var en fantastisk kväll igår även fast det regnade! Jag träffade mina klasskompisar som jag inte hade träffat på ett år. Vi käkade på restaurangen Haket som ligger i Helsingborg. Väldigt mysig restaurang med helt godkänd mat som ligger nära hamnen. Jag fick verkligen många goda skratt den kvällen! Även fast vi inte hade träffats på ett år kändes det som att vi hade slutat 9an för en vecka sedan. Det var så roligt att träffa alla igen! 
 
Jag säger det hela tiden men säger det igen.. jag kan verkligen inte förstå att jag, för det första ska flytta hemifrån, och för det andra, att jag ska börja i en helt ny klass och börja i 1an igen. Det är också otroligt roligt att vi är den första kullen någonsin på Academy of music and business. Det känns riktigt bra haha! 
 
Är det fler än jag som också tycker att denna sommaren har gått riktigt fort? Det var sommaravslutning nyss?! 
Tiden går allmänt fort.. Det kändes som om jag sökte till AMB nyss. Det är också häftigt att livet bara kan förändras. När jag började på dans o musikal hade jag t.ex ingen aning om att jag skulle sluta där och börja på en annan skolan. Livet bara skiftade från ena dagen till den andra, och den ändrades till en helt ny riktning. Det som jag är väldigt glad över, det är att jag har tagit en stor risk, men samtidigt en chans och möjlighet att kanske nå min största dröm. Jag hade kunnat välja att gå kvar på dans o musikal, för att jag vet om att den skolan är bra, den har funnits i några år, jag har mina vänner och familj nära mig. Men det hade samtidigt känts helt fel, eftersom att jag inte känner att musikal är min grej. Ibland kanske man måste släppa sin trygghet och hoppa. Vi kan aldrig någonsin veta vart vår framtid tar oss, därför måste vi prova att ta det stora klivet mot riskerna. Antingen blir det hur bra som helst, eller så blir det pannkaka av allting. Men det kan vi ju aldrig veta om vi inte testar oss fram, eller hur? Det är t.ex så många talangfulla människor där ute som väljer en vanlig samhällslinje, eller naturlinje för att dem vill stå på den säkra sidan och väljer att luta sig mot sin trygghet för att dem vill ha en bred grund, vilket är vettigt. Jag säger absolut inte att dem har gjort fel val, dem har gjort ett jättebra val om det är det dem vill! Men, jag tycker att det är synd att kasta bort sin talang. Både dans o musikal som jag gick på och Academy of music and business, som jag ska börja på, är en högskoleförberedande linje, så man har en grund att stå på, vilket är hur bra som helst. Det finns musiklinjer med bra grund ifall det inte skulle bli bra i framtiden! Förstår ni vad jag försöker komma fram till? Det blev lite rörigt haha! Men det jag vill att ni ska tänka på, det är att våga. Våga ta risker i livet. Våga hoppa! Dessutom så tror jag att allting har en mening.   
 
På tal om något helt annat köpte jag nya skor i Söndags på Trampolin! :D 
 
 
Ikväll ska jag nog till ug! Snart drar jag iväg och jobbar! Ha nu en fantastisk dag så hörs vi!
 
 

En dag i Tingsryd!

Igår var jag och min mamma i Tingsryd och tittade på huset! Så undebart! Vi är 5 tjejer som ska bo i en villa tillsammans, hur grymt roligt är inte det? Dessutom bor vi 1 min ifrån skolan!
Vill bara dit och inreda mitt rum, vet precis hur jag vill ha det! Det ska bli så fantastiskt roligt att lära känna nya människor och en helt ny by. Ja, Tingsryd är en liten mysig håla. :)  Man kommer nog växa otroligt mycket där, speciellt när vi har hand om ett helt hus. Vi har ju hand om tvätt, disk, mat, städning och allt det där. Bara det ska bli en utmaning! 
 
Jag och mamma avslutade kvällen igår med storstädning i hela huset, eftersom att hunden Alfons hade grisat ner en hel del. Pappa kom och hämtade honom igår. Det är alltid lika roligt att träffa pappa! Efter städningen såg vi filmen LOL. Super mysig film! Älskar sånna filmer! Det ska vara romatiskt, och gärna lite humor också! Om jag ska berätta om min filmsmak så tycker jag också om action, men jag föredrar helst romantiska komedier! ^^ 
 
Hela denna veckan är bara en massa förberedelser inför flytten! Ska försöka att blogga så mycket jag kan ändå!
Ikväll ska jag träffa min gamla klass från PeterSven skolan som jag gick i tre år på högstadiet med. Det ska bli otroligt roligt att träffa dem och se vad som har hänt i deras liv sen vi sågs sist. Mycket hinner att hända på ett helt år!  
 
Jag hoppas att jag hinner lägga upp en ny cover innan jag flyttar! Är nämligen snart färdig med en cover. Ska bara hitta ett tillfälle där jag kan spela in! 
 
Snart väntar jobbet! Ha nu en bra dag! 
 
 
 

En fantastisk dag med mina kära!

Denna dagen började med en fotografering på stranden med min mamma och min syster. Grymt roligt! Nu när både jag och min syster flyttar hemifrån vill mamma ha massa bilder på oss tre tillsammans. Mamma känner en fantastisk duktig och härlig fotograf som tar otroligt fina bilder! Det ska bli riktigt roligt att se hur bilderna blev! Självklart kommer jag att lägga ut några av bilderna här på bloggen! 
Efter det åkte vi till stan och käkade en god lunch på restaurang barfota, och som dessert till det körde vi till sofiero kiosken och köpte varsin glass. 
 
När vi landade där hemma gick jag ut med Alfons på en liten promenad, och sen somnade jag haha! Riktigt trött! Sen sa jag farväl till min kära syster som ska på bröllop idag, sen åker hon till Grekland imorgon och ska vara där i två veckor med sin pojkvän. Medans Moa är i Grakland flyttar jag, så vi lär inte se varandra på mer än en månad... jag kommer sakna henne så mycket... :(   
När vi hade sagt hejdå till Moa åkte jag och mamma en sväng till väla, och jag köpte mig två par tröjar och ett par korta leggings från gina tricot som ni ser här nedan: 
 
 
Ikväll ska jag dra ut och träffa ett gäng fina vänner, det blir säkert hur mysigt som helst! En helt magisk lördag helt enkelt! :) Jag hoppas att ni får en precis lika bra lördag! Ha det bra så hörs vi! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

De bästa och vackraste sakerna i världen kan inte ses eller beröras, de måste upplevas med hjärtat.

Det har inte hänt så mycket det senaste dagarna mer än ug på tisdagskvällen och filmkväll på onsdagskvällen med två vänner. Det var meningen att jag skulle skriva ett inlägg igår, men det tog för långt tid att rensa mitt skrivbord.. Jag förstår inte att så mycket kan få plats på ett litet skrivbord haha! Jag håller på att rensa och packa så smått till flytten. På söndag ska jag och mamma åka upp och titta på huset som vi ska bo i. Det ska faktiskt bli riktigt roligt att få en verklighetsbild på hur det ser ut. 
 
Det är redan fredag kära vänner! Det kändes som måndag nyss.. tiden går så galet fort! Om nästan en vecka börjar alla i skolan igen.. den 20 slutar jag jobba, sen flyttar jag hemifrån... men det gäller att verkligen ta vara på tiden!
Idag jobbar jag, sen får jag se vad som händer sen helt enkelt! Snart kommer Lisa och Bella på en mysig frukost. Underbar start på dagen!
Kanske dyker upp ett inlägg sen, kanske inte, det beror på om jag hinner i eftermiddag! Ha en fantastisk fredag! Vi hörs!
 
 
 
 
 
 
 
 

Behandla andra som du själv vill bli behandlad!

Det är så roligt att analysera människor, och träffa nya ansikten varje dag. Det är också så otroligt härligt med trevliga människor som förgyller ens dag! Det var en kund igår på jobbet som sa "Silken trevlig flicka du är! Sånna som du behöver vi fler av, otroligt vänlig! Du passar perfekt inom försäljningen!" Hon gjorde verkligen min dag! Det värmde så mycket i hjärtat! Min gamla sv/so lärare som jag hade i högstadiet kom också och handlade på mitt jobb igår. Hon gjorde också min dag! Silken fantastiskt underbar människa! Jag blir så lycklig när jag möter dessa människor! Ibland kan det komma kunder som inte ens säger hej tillbaka. Men hallå? Hur svårt är det att öppna munnen och säga hej? Vill dem själva ha det bemötandet? Jag försöker iallafall bemöta mina kunder på det viset jag vill bli bemöten på. 
 
När jag kom hem satt jag mig direkt i bilen och övningskörde en stund med mamma. Sen drog jag ner till stan och käkade på mezo med Bella och Lisa. Efter vi hade käkat  god mat,gick vi en längst strandpromenaden. Det var så mysigt! 
 
Idag ska jag jobba, och sen ikväll ska jag dra till ungdomsgruppen i kyrkan! Jag konfirmerades för 2 år sedan, och sen har vi hållt ihop i en ungdomsgrupp sen dess. Otroligt mysigt! 
 
Jag hoppas att ni får en fantastisk dag! Behandla nu andra människor som ni själva vill bli behandlade! ;) Ha det bra så hörs vi! 
 
 
Denna lilla godingen som heter Alfons passar vi nu när pappa, mina tre andra syskon och pappas sampo är på Öland. Anledningen till att jag och min syster inte kunde hänga på är för att båda jobbar.. otroligt synd! :( 
 
 
 

Never let the sadness of your past and the fear of your future ruin the happiness of your present.

Att jag snart ska flytta till småland är en jättekonstig känsla.. Det är nu nervositeten och oron börjar tränga igenom. Men oj så spännande det ska bli! Även om jag är orolig och nervös, så är jag ändå otroligt excited och taggad till tusen! :D 
 
Igår träffade jag Pauline. Vi hade inte träffats på länge så vi hade mycket att snacka om. Efter det åkte jag, min mamma och min syster till stan, köpte en smoothie på naked juice bar och skulle fixa min systers dator, sen åkte vi vidare mot höganäs till alla outlets och lager 157. Det slutade med att jag inte kom hem med något... synd men sant! Ibland hittar man inget helt enkelt.. 
På kvällen tog jag det bara lugnt. Mamma grillade god mat och jag tittade på en riktigt bra norsk criminal serie som heter Varg Verum, riktigt bra faktiskt! Sen gick jag och la mig när huvudvärken tog över. 
 
Idag ska jag jobba igen, exakt två veckor och två dagar kvar tills jag ska sluta jobba för sommaren! 
Ikväll ska jag förhoppningsvis dra ner till stan och käka med Bella och Lisa! Ska verkligen försöka att njuta av dem sista dagarna som är kvar på sommarlovet! Det har verkligen gott otroligt fort! Har det inte det? 
 
Nu ska jag gå och äta en god frukost innan jobbet väntar! Ha en underbar dag och lev i nuet! Vi hörs! 
 
 
Inte varje dag man ser sitt namn på ett registreringsnummer! :D 
 
 
 
 

Mina senaste underbara dagar!

I torsdags efter jobbet cyklade jag, Lisa och Bella till sofiero.Vi hade med oss filtar och picknick och satt oss en bit utanför entrén för att kunna höra Håkan Hellströms ljuva stämma. Silken kväll det var, hur mysigt som helst! Rekommenderar er verkligen att göra det när ni inte har biljetter till konserten! 
 
När jag kom hem från jobbet i fredags väntade en kräftskiva tillsammans med min mamma och syster. Det var också så otroligt mysigt! Kvällen avslutades med filmen "Små citroner gula." 
 
Igår började min dag med power walk i skogen med mamma. Därefter åt vi en lång och god frukost. Bella kom till mig vid halv tolv, och sen låg vi och solade till molnen tittade fram och regnet hälsade på. Vi bestämde oss sedan för att cykla till espresso house i hamnen. 
Kvällen bestod av mys med Lisa och Bella som vanligt. Vi satt under stjärnorna och spelade gitarr och sjöng i några timmar. Så underbart mysigt! Jag vet verkligen inte vad jag skulle gjort utan dem...dem är dem bästa vännerna man kan ha! 
 
Idag ska jag förhoppningsvis träffa fina Pauline! Jag ska även åka iväg och shoppa lite kläder med mamma och min syster idag också. Sen får jag se vad jag ska göra sen. Jag får även se denna dag vart framtiden tar mig. Ha en bra dag på er så hörs vi! 
 
 
 

Hello August!

Nu är vi inne i en ny månad, igen! Tiden går fort! Men vi kan ta nya starka tag! 
 
Igår efter jobbet cyklade jag allt vad jag kunde hem för att hinna till födelsedagsfesten som jag var bjuden på. Kära Felicia har fyllt 17! Det var hur roligt och mysigt som helst! Det är alltid lika trevligt att träffa nya härliga människor! Felicia hade både förberett med god mat och riktigt roliga lekar! 
 
När jag och Lisa skulle hem och hade stigit av bussen gick vi förbi ett gäng killar som började prata  med oss. Det slutade upp med att vi stod och snacka med dem ett tag. haha, trevligt med oväntade möten! Skrattade en hel del faktiskt, härligt! Snälla som dem var följde dem både mig och Lisa hem. :)
 
Snart ska jag iväg och jobba som vanligt. Efter jobbet ska jag förhoppningsvis träna. Annars tänker jag bara ta det som det kommer. Se vart framtiden tar mig denna dag! Nytt inlägg blir det i eftermiddag iallafall! Ha en bra dag så hörs vi sen!