Sveriges Radio

Underbar fredag kväll igår! Besöket hos Sveriges Radio var hur kul som helst! Silken upplevelse det var! Det var inte bara en upplevelse, utan det var även väldigt lärorikt! Det kommer vi allitid att minnas som vårt första besök i radio. Nervös som tusan var man, kan jag säga, och det hördes tyvärr! Men som sagt, det var första gången! Man ska inte vara för kritisk mot sig själv! 
Efter besöket hos Sveriges Radio mötte vi upp fina Carla, som går i vår klass på stationen och därefter cyklade vi alla hem till vårt lilla hus där tacos väntade på oss. Oj så gott det var! Det var en super mysig kväll! 
Denna kvällen kommer bestå av 60 tals tema på eximinationen. Det ska bli roligt och spännande! 
Jag hoppas att ni får en underbar kväll! :) 
 
 

Gästar i radio!

Hej fina människor! 
För ca en månad sedan fick jag ett mail av en tjej som berättade att hon hade sett mig och mitt band sjunga på youtube. Hon hade visat oss för sin pappa som jobbar på ett radioprogram i Växjö och han ville gärna att vi ska komma dit och gästa den 29/11, vilket är imorgon! Vi ska snacka lite om skolan, oss själva, vad vi har för planer efter skolan osv. Vi ska även spela och sjunga två låtar! Det ska bli så otroligt roligt och lärorikt! Det är inte varje dag man får den chansen och möjligheten! :) Jag skriver absolut här på bloggen hur det var och hur det gick, och förhoppningsvis har vi en länk så att man kan lyssna på hela radioprogrammet! Spännande! 
Ha nu en fantastisk dag kära läsare och ta hand om er! Kram! 
 
 
 
Tummen upp för det!! Vänta.. Vad har hänt med tummen!? O_o 
 

Fullspäckat schema!

Hej Vänner! 
Jag ber så hemskt mycket om ursäkt över den extremt dåliga uppdateringen de senaste dagarna. Det har hänt så mycket som gjort att jag inte riktigt har hunnit och haft orken att skriva något inlägg. 
Om jag ska summera dagarna har jag mest jobbat i studion, haft spelningar, pluggat, varit hemma i Helsingborg umgåtts med en liten del av min familj och jobbat. 
Som hela förra veckan är även denna veckan helt fullspäckad! Vi har verkligen hur mycket som helst att göra, men det är bara att kämpa på! Jag ska försöka lägga upp ett inlägg varje dag, men tyvärr är det inte säkert att jag hinner! Ni får ha en fantastisk dag kära vänner! 
 
 
 
 
 

Mysiga dagar

Hej vänner! 
Idag mår jag mycket bättre. Hur mår ni idag? :) 
Jag berättade aldrig om min helg igår. Jag hade en hur mysig helg som helst. Jag brukar jobba varje helg jag kommer hem, men denna helgen blev det inget jobb, så jag hade mycket mer tid för min familj denna gången. Första fredags kvällen spenderade jag med mamma, min syster, hennes pojkvän och hans son. Vi käkade riktigt god mat och myste framför idol. Dagen efter åkte jag och mamma ner en runda på stan och väla, och lyxade till det lite med sushi till lunch. Mums! Efter lunchen åkte jag hem till min pappa och hans underbara sambo Lolle och alla mina små syskon och hunden. Pappa var tyvärr inte hemma så mycket då han jobbade. Men jag och Lolle hade en riktigt mysig tjejkväll och jag hade mycket tid till att umgås med mina små syskon. Så himla underbara! 
 
Idag hade vi bara en lektion musikteori och sen slutade vi. Vi åkte hem och repade till speningen vi ska ha på fredag. "Helsingborgarna" som vi kallas för här fick chansen att ha en spelning på en restaurang. Det ska bli hur kul som helst! Det är alltid underbart att stå på en scen och sjunga inför folk! Man får även se det som en erfarenhet rikare varje gång. :) Efter lunch åkte vi till gymmet och tränade en stund. Därefter åkte vi vidare till en spelning där jag och mitt band "The Bellatores" skulle framträda.
Jag hoppas att er dag har varit bra! Nu ska jag fortsätta att jobba med min låt. Ha det bra så hörs vi snart igen!
 
 
 
'
 
 
 
 
 

Over thinking is what kills you

Hej kära läsare! 
Det är måndag igen vilket betyder ny vecka och nya möjligheter. Inte för att förpesta tillvaron, men denna måndagen har varit skit rent ut sagt, och jag är faktiskt inte ensam om att känna så. Kan det vara pga fullmånen som lyste starkt igår kväll och på natten? Det kändes som att den sög ur allas energi och glädje.. Men sådana här dagar tillhör i livet. Att vara människa är inte lätt. Livet är inte alltid en dans på rosor. 
Just i denna branschen när man är omgiven av otroligt talangfulla människor är det så lätt att jämföra sig själv med allt och alla hela tiden. Man får en känsla av stress, press och ångest som slingrar sig fast i vart enda nerv i kroppen, och man får nästan lite svårt att andas. Men det ända som kan ändra på den känslan och får ur alla demoner ur hjärnan är en själv. Jag ska försöka läsa lite ur boken "Du äger" av Mia Törnblom innan jag somnar så att jag får någon form av peppning innan natten tar över. Jag hoppas att ni mår bra! 
Nu orkar jag tyvärr inte skriva mer. Jag hoppas att ni får en god natts sömn! Godnatt! 
 
 
 

Känslan är ofattbar!

När jag satt i AMB- aulan idag insåg jag att jag verkligen går på academy of music and business. Känslan är faktiskt fortfarande ofattbar. Jag får syssla med något jag älskar varje dag. För ett år sedan fanns inte AMB i någon som helst nerv i hjärnan. Jag var fullt inställd på att jag skulle gå tre år på dans och musikal gymnasiet i Lund, tills jag läste om AMB på instagram. Därefter ändrades livet till en helt ny riktning. Redan då insåg jag att det var den skolan jag ville gå på trots omständigheterna med flytt och andra murar som stod i vägen. Men så fort det lyckliga beskedet kom då vi alla "helsingborgare" hade kommit in, löste sig allting. Det var som att murarna raserade av sig själv och att meningen öppnade dörrarna för oss. Jag är så tacksam över att jag kom in. Kan knappt beskriva tacksamheten med ord. Musiken och sången betyder verkligen allt för mig. Jag har lärt mig så otroligt mycket under denna korta tiden. Jag har börjat skriva låttexter vilket jag aldrig trodde skulle hända. Jag vet mer och mer hur jag vill vara som artist, vad jag vill förmedla, hur jag vill förmedla det, vilken genre jag vill rikta in mig på osv. Jag är mycket mer mån om musikbranschen än vad jag var innan. Jag är så grymt taggad över att kämpa för att nå mitt mål. Framförallt inspireras jag så otroligt mycket av alla fantastiska elever och lärare. Hela skolan är som ett stort hjärta av diamant. Man är omgiven av fina personligheter och hjärtan vart man än går. Skolan har även fantastiska värdegrunder som jag kan ta del av i ett annat inlägg. Känslan av att vilja gå till skolan varje dag är underbar. Jag trodde aldrig att man kunde ha en sån känsla för skolan förut. Men det kan man verkligen ha. Jag är så lycklig över att få chansen att gå på academy of music and business i tre hela år. Det ska bli spännande att se vart framtiden tar en. Detta är bara en bråkdel av allt fantastiskt med AMB. Denna skolan är en drömvärld jag inte trodde fanns. 
 
Denna helgen är jag hemma i Helsingborg. Det är så mysigt att träffa hela familjen!
Jag vill önska er alla en trevlig helg, fina ni! 
 
 
Bilden är tagen av en fantastisk sångerska och duktig fotograf vid namn Elle som är elev på skolan. 
 

Stop saying "I wish" start saying "I will"

Hej vänner! 
Det var en lugn och lång morgon. Tittade runt på ett gäng live framträdanden av Adele för inspiration. Otrolig sångerska! Vill så gärna se henne live! 
Skoldagen bestod av körsång inför lucia och ensemble. Ikväll blir det musikskapande i studion! Det ska bli roligt att höra resultatet och även få ta del av det resultatet mer er. :) 
Ha en fantastiska kväll kära läsare! 
 
 
 
 

Creating music

Hej kära vänner! Förlåt så hemskt mycket för den dåliga uppdateringen dessa dagarna! Det har hänt så mycket! 
Om jag ska sumera dessa dagar kortfattat så har Andreas varit här och hängt med oss och föreläst lite. Man blir så inspirerad och taggad! Andreas och Magnus (min kära rektor) har pratat mycket om hur viktigt det är att ha driv. Det räcker inte att man tänker "jag kommer bli artist för att jag lär mig en massa saker här på skolan", utan man måste verkligen kämpa för det, ha ett driv och flow. Man kan inte tro att allting serveras på ett silverfat och att det ska ske av sig själv. Därför är det dax att kämpa mer än någonsin nu! 
 
Hela helgen har vi spelat och skrivit musik. Vi har fått en del uppgifter. Vi ska göra en jullåt, och det ska jag göra tillsammans med Lisa och Desi. Vi har även fått till uppgift på vår musikproduktion att vi ska göra en egen version av en låt på logic (ett program i datorn där man produerar musik). Vi ska även skriva en låt på vår engelska lektion. Som ni läser är det väldigt mycket musikskapande som pågår, vilket är så fantastiskt roligt!  
 
Ikväll blir det fortsättning av musikskapande! Ha en bra kväll! 
 
 
 
 
 
 
 

Veckan bara sprang iväg!

Hej kära vänner! Är det bara jag, eller har denna veckan gått riktigt fort!? Veckan bara sprang iväg i mina ögon! 
Jag hoppas att ni kommer ha en grym helg! 
Kom precis hem från gymmet med Bella, otroligt härligt! Skönt att komma igång igen! 
 
Det ska verkligen bli en rolig helg fylld med musik och fantastiska människor. Andreas kommer hit imorgon och ska stanna tills på måndag tror jag det var. :) Det ska bli roligt att träffa honom igen, han var här senast när Molly och Jonah var här, så det var ett tag sen nu. 
 
Ikväll blir det mys med tjejerna med en bra film som vi inte har valt än! 
 
Det är faktiskt ingen vanlig dag idag, utan det är den underbart vackra, snygga, fantastiska, roliga, sagolika, magiska Desis födelsedag idag!! :D Hon är så jäkla bra den tjejen! Är så otroligt glad och tacksam över att hon också bytade till AMB! Mega mycker kärlek till dig Desi!! <3 <3 
 
 

Life is a climb but the view is great

Hej kära läsare! 
Det var en fantastisk kväll igår som var fylld med massor av tårar och glädje! Alla var så otroligt modiga som ville gå upp där och berätta sin historia. I måndags var det den förra klassen som berättade sina historier. Båda kvällarna var så intima och man "lärde känna" alla på ett helt annat sätt. Det känns som att alla kommer bli mer nära på något sätt nu efter detta. Det var en otroligt bra uppgift vi fick tycker jag! Jag kan inte ungå att tycka att alla är fantastiska! 
 
Ikväll är det öppethus, då vi ska spela lite! Det ska bli grymt kul att hälsa kanske blivande elever välkomna! :) 
Jag vill önska er en bra torsdag! Kram på er! 
 
 
 

I wish love and happiness were the only emotions in this twisted world.

Fina Adele! Det var ungefär såhär hela kvällen var idag. Det var så känslosamt! Jag berättar mer imorgon, tänker sova nu. Godnatt fina människor! <3  
  

Ikväll gäller det!

Hej på er! 
Ikväll gäller det! Vi ska framföra vår personliga presentation! Det ska bli så roligt att lyssna på alla! 
 
Hann tyvärr inte blogga igår. Dagen började med en inställd musikteori lektion. Vi gjorde vår uppgift som vi fick och sedan åkte vi och handlade. Någon timme efter det var det dags för mig att gå på sånglektion. Som vanligt var det hur kul som helst!! Min sånglärare Emmy ska hjälpa mig med att kompa mina låtar ikväll så det var det gårdagens lektion innehöll. Övning till ikväll! Jag är nervös, men det känns som att det är en positiv nervositet. :) 
Skoldagen slutade med en lång engelska lektion där vi körde en rolig tävling hela lektionen! 
Efter skolan cyklade jag och Lisa till gymmet och köpte våra efterlängtade gymmkort och sedan tränade vi. Underbart! På kvällen var det min tur att laga mat. Jag bjöd på en Indisk soppa! 
 
Jag börjar inte för ens två idag, så det är övning som gäller hela morgonen! 
Jag vill önska er en fantastisk dag! Ta hand om er! 
 
 
 
 

Tillbaka i drömvärlden!

Hej kära läsare! 
Nu är jag tillbaka i drömvärlden igen! Det har varit ett super mysigt höstlov där jag både har umgåtts med familj, vänner och jobbat. 
Nu är det stenhårt jobb med musik och annat som gäller! Är så grymt förväntansfull och taggad över veckorna som vi har framför oss. I helgen kommer Andreas Carlsson tillbaka och har med sig Erik Lidbom som även var med på vår kickoff på Tjärö. 
 
Det är så roligt att vara tillbaka i skolan igen! På onsdag ska min klass göra vars en personlig "presentation" då vi först ska sjunga en halv låt och sedan ska man berätta något personligt som sedan knyter samman till en annan halv låt. Låtarna ska då höra samman med det man berättar. Det är en väldigt stor utmaning men jättebra övning. Är verkligen super nervös, men det är nog alla! 
 
Nu ska jag gå och öva! Ha det bra fina ni och ta hand om er! Kram! 
 
 
Mina fina <3 
 
 
Tillbaka till mitt underbara rum! 
 

Hello november, surprise me!

Kära vänner, det är redan november! 
 
Jag hoppas att november månad blir bra. Jag hoppas att november överraskar mig ordentligt! Allting blir vad man gör det till! 
 
Idag började jag dagen med en jogging runda och styrketräning. Galet skönt med träning, mår så jäkla bra av det!  
 
Igår åkte jag, mamma och morfar över till Helsingör för att hälsa på mammas farmor. Vi började med att gå en liten runda i stan då jag inkasserade tre nya plagg! :) Outfit bilder kommer! Därefter åkte vi till mammas farmor där vi käkade god mat och spelade spel. 
 
På kvällen träffade jag mina tjejer, Lisa och Bella, och vi bara myste. Vi bor ju annars tillsammans i Tingsryd, så det blir jättekonstigt när man inte träffar varandra varje dag som vi brukar. Idag ska vi fortsätta att mysa på väla. :) 
 
Jag hoppas att ni får underbar dag! Kram på er!